Veel bedrijven adverteren tegenwoordig op Facebook. Eind 2017 had het internationale social media platform 10,5 miljoen gebruikers alleen al in Nederland. Zo veel mensen scrollen dagelijk door hun timeline op zoek naar nieuwe en leuke informatie, wat het een perfecte plek maakt voor jouw bedrijf om meer naamsbekendheid te creëren.  

Succesvolle Facebook advertentie

Om een succesvolle advertentie te lanceren op Facebook zijn er een paar belangrijke stappen die je moet doorlopen. Als eerste moeten je doelen duidelijk zijn; wil je dat je publiek jouw Facebook pagina liked, jouw website bekijkt of zich inschrijft voor de nieuwsbrief. Zo kun je later ook meten of je je doelen behaald hebt. Via Facebook Business kun je al deze doelen instellen en zo je campagne lanceren.

Facebook advertentie opstellen

Bij het opstellen van een Facebook advertentie is het belangrijk om een aantal dingen rekening te houden. Facebook Business geeft je de mogelijkheid om je publiek te kiezen, dit kan op basis van leeftijd, locatie, gender en interesses. Door je doelgroep nauwkeurig te selecteren, zul je advertentie alleen mensen getoont worden die daadwerkelijk interesse kunnen hebben in jouw product of service. De Facebook advertentie kan je helemaal zelf ontwerpen. Het is mogelijk om tekst te schrijven, foto’s toe te voegen of zelfs een promo video te posten. Het is belangrijk om de Facebook advertentie mobielvriendelijk te maken. Veel mensen gebruiken tegenwoordig hun telefoon om door hun timeline scrollen in plaats van een laptop. Maak de advertentie makkelijk te begrijpen, aantrekkelijk en maak je lezers nieuwsgierig naar meer informatie.

Meer weten?

Heb jij interesse om jouw bedrijf te laten groeien via Facebook Business? Leadit helpt je graag met het opstellen van succesvolle campagnes. Wij zullen samen met jou doelen opstellen en gebaseerd daarop een op maat gemaakte campagne ontwerpen.