Een call to action (CTA) is een oproep, die de klant of lezer aanspoort om actie te ondernemen. Dit vind je vaak terug in de vorm van een call to action button waar je op kunt klikken of in een meta description. Een CTA geeft vaak informatie over wat je precies op de website kunt doen. De call to action is bedoeld om (potentiële) klanten over te halen om een handeling te laten doen. Zo zou de klant misschien meer informatie kunnen krijgen, zich ergens voor inschrijven of een aankoop doen. Dat hangt van jouw website af.

Waarom een call to action?

De call to action wordt ook wel eens een conversiestarter genoemd. Het is de eerste stap die klanten doen als ze besluiten over te gaan tot conversie. Je kunt dus de hoeveelheid conversies verhogen door een goede call to action toe te voegen aan je webpagina en meta description.

Hoe kun jij een call to action gebruiken?

Een call to action is erg eenvoudig om toe te passen op jouw website of in jouw meta description. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat de CTA de lezer aanspoort om actie te ondernemen, daarom moet je zorgen dat de call to action de lezer roept. Daarnaast heeft de vorm van de call to action button ook invloed op de effectiviteit van de call to action. Vaak kun je het beste een rechthoekige button gebruiken. Ook is de kleur belangrijk, de button moet er namelijk uitspringen. Je moet dus een unieke kleur kiezen, die niet of weinig op de rest van de pagina weerkomt. Een ander aandachtspunt is de positie van de CTA. Zo moet hij makkelijk te vinden zijn, dus bijvoorbeeld bovenaan de pagina. Tot slot is de tekst natuurlijk ook belangrijk. Vaak zie je de tekst ‘klik hier’. Over het algemeen is het duidelijk dat mensen er op kunnen klikken. Je kunt dus beter aangeven wat de klant kan doen als hij of zij er op klikt. Denk hierbij aan: neem nu contact op, koop nu of bel nu.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe jij het beste een call to action kan inzetten? Leadit is hier dagelijks mee bezig en helpt jou graag! Ook kunnen we je meer over dit onderwerp vertellen en beantwoorden we al jouw vragen. Neem direct contact op!