Google Mijn Bedrijf is een gratis service van Google waarmee je je bedrijf beter zichtbaar kunt maken door een bedrijfsvermelding te doen. Door zo’n vermelding aan te doen, wordt de informatie over jouw bedrijf onder andere vermeld in de resultaten van Google Zoeken en Google Maps. Wil je weten welke voordelen Google Mijn Bedrijf nog meer heeft? Lees dan snel verder.

De voordelen van Google Mijn Bedrijf

Behalve dat je een bedrijfsvermelding in Google Zoeken en Google Maps krijgt, zijn er nog meer redenen waarom Google Mijn Bedrijf handig is. We hebben ze hieronder voor je opgesomd:

  1. Je bedrijfsinformatie up-to-date houden: Google Mijn Bedrijf zorgt ervoor dat jij makkelijk alle bedrijfsinformatie op één bedrijf kunt bijwerken. Heb je bijvoorbeeld aangepaste openingstijden voor een feestdag? Via Google Mijn Bedrijf kun je het makkelijk wijzigen. Op die manier krijgen mensen die op jouw bedrijf zoeken automatisch die gewijzigdeopeningstijden, en andere bedrijfsinformatie, te zien.
  2. Lokaal word je beter gevonden: dit is het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Zoekt er bijvoorbeeld iemand in centrum van Assen naar ‘online marketing assen’, dan wordt Pienter Online vermeld als bedrijf. Op die manier wordt Pienter dus lokaal beter gevonden en krijgen ze lokaal dus extra reclame. Zou jij dit ook doen, dan wordt er dus gratis extra reclame gemaakt voor jouw bedrijf!
  3. Mogelijkheid tot een recensie: als een bedrijf wordt weergegeven bij bijvoorbeeld de lokale zoekresultaten, dan kunnen mensen een recensie achterlaten over hun ervaringen met dit bedrijf. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen sneller klikken op een bedrijf die een goede waardering heeft.

Waarom is Google Mijn Bedrijf belangrijk?

Google Mijn Bedrijf is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij SEO. Veel bedrijven gaan hun website verbeteren of hun content (her)schrijven als ze beter willen scoren op SEO. Echter vergeten veel mensen daarbij de waarde van Google Mijn Bedrijf: een service je bedrijf beter zichtbaar en vindbaar laat zijn. Bovendien is het gratis, dus het enige wat het je kost is een gedeelte van je tijd.

Hulp nodig?

Kunnen wij jou helpen met het maken van een vermelding voor jouw bedrijf? Of wil je graag meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!