Dagelijks kijken gebruikers meer dan een uur naar YouTube video’s op hun mobiele apparaat. Door de snel groeiende wereld van YouTube zijn vloggers en tutorial video’s nu populairder dan ooit. Elke maand wordt YouTube door 1,5 miljard ingelogde gebruikers bezocht. Youtube adverteren geeft je de kans om jouw bedrijf onder de aandacht te krijgen.

Tips voor jouw YouTube reclame

Bij het creëren van jouw YouTube advertentie is het belangrijk om een aantal dingen te onthouden. Allereerst is het belangrijk om een goed verhaal te hebben, vraag jezelf af: ‘wat is de toegevoegde waarde van deze video?’ De eerste indruk is heel belangrijk en zo ook in jouw advertentie, maak de eerste 5 seconden interessant en aantrekkelijk zodat de kijker niet wegklikt en door wilt kijken. Ook is het belangrijk om de juiste apparatuur te gebruiken bij het maken van jouw video. Een video van hoge kwaliteit, draagt ook bij aan het succes van de advertentie.

Een advertentie op YouTube creëren

Campagnes op YouTube kunnen ingesteld worden via Google Adwords. Google adwords geeft je de mogelijkheid het dagbudget in te stellen en om al je resultaten te bekijken. Al deze data kan je daarna weer gebruiken om mogelijkheden voor verbetering te ontdekken,

Je kan dus je eigen dagbudget instellen en YouTube zorgt ervoor dat je alleen betaald wanneer iemand ervoor kiest om tenminste 30 seconden van je video te bekijken of op je advertentie te klikken.

Meer weten?

Video’s zijn de toekomst, dat weten meer mensen. Nu moet je alleen nog weten hoe je er succesvol mee om kunt gaan. Adverteren op YouTube is een stap in de goede richting. Leadit helpt je graag bij het opzetten van een videocampagne.