Organische zoekresultaten zijn de zoekresultaten in de zoekmachine die worden weergegeven op basis van door de zoekmachine bepaalde relevantie en autoriteit. In tegenstelling tot de advertenties die worden weergegeven, hoef je voor de organische zoekresultaten niet te betalen. De organische resultaten worden daarom ook wel niet-betaalde of natuurlijke zoekresultaten genoemd. Het verbeteren van posities in de organische zoekresultaten wordt ook wel zoekmachine optimalisatie oftewel search engine optimization (SEO) genoemd.

Waarom zijn de organische zoekresultaten belangrijk?

Je zult misschien denken: waarom zijn die organische zoekresultaten belangrijk? Nou, omdat je via het organisch verkeer toch extra bezoekers op je website kunt krijgen, die je anders misschien niet gekregen had. Het is het dus zeker waard om de moeite te doen om hoger te scoren in de organische zoekresultaten!

Hoger scoren in de organische zoekresultaten

Om te weten hoe je hoger kunt scoren in de organische zoekresultaten, is het eerst belangrijk om te weten hoe de posities in die zoekresultaten bepaald worden. Dit gebeurt eigenlijk op basis van een geheim algoritme, maar toch zijn er wel bepaalde aspecten te beïnvloeden om hoger te scoren in de organische zoekresultaten. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

  1. Zoekwoorden: Het is belangrijk om de teksten op jouw website af te stemmen op de juiste zoekwoorden. Op die manier merken de zoekmachines dat de inhoud van jouw pagina overeenkomt met waar mensen naar zoeken. Via een zoekwoordanalyse kun je erachter komen welke zoekwoorden relevant zijn.
  2. Content: De content op een website bestaat niet alleen uit teksten, maar ook uit afbeeldingen. Aan die afbeeldingen kun je een zogenaamde alt-tag toevoegen, waarin je met relevante zoekwoorden vertelt waar de afbeelding over gaat. Zo weet ook dat de afbeelding relevant is voor je content.
  3. Linkbuilding: Dit aspect heeft voornamelijk te maken met het populariteit van je website. Hoe meer andere websites naar jouw website linken, hoe populairder jouw website is. En hoe populair je bent, in combinatie met hoe relevant de content van je website is, bepaalt je positie in de organische zoekresultaten.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de organische zoekresultaten? Of kunnen wij je helpen om een hogere positie te krijgen in de niet-betaalde zoekresultaten? Neem gerust contact met ons op